Специални Предложения

Сауна

Сауната обикновено е помещение, което е облицовано с дърво с ниско топлоотдаване. Майсторите на изграждане на спа твърдят, че подходящи за облицоване на сауни са бял бор, липа, смърч.

За помещението сауна е характерно високата температура и ниска влажност. Затоплянето става обикновено чрез електрическа печка с нагорещени вулканични камъни, инфрачервени излъчватели, или печка на дърва.

Използване на сауна има много предимства. Сауната е начин да се отпуснете, да отморите, особено в студените дни. Ползите за здравето при простуда и стрес са големи, подходяща е за възстановяване след тежки тренировки, за облекчаване на болка от травми. Няколко минути след влизане в сауната, тялото започне да се поти, отворят се и се прочистват порите, изхвърлят се натрупаните токсини, подпомагат се функциите на отделителната система.

Сауната подобрява кръвообръщението, има детоксикиращо и имуностимулиращо действие. Чрез обилното изпотяване тялото изхвърля натрупаните токсини. Добре се повлияват централно нервната и сърдечно-съдовата система.