За Банско

Банско е спа, Банско е ски, Банско е ваканция, Банско е вечната Коледа.

Банско изпълва със спомени за купони, ски, зимен туризъм, лукс, автентичност, студентски празник, фирмено тържество. Разположен е Югозападна България в Пирин - най-красивата българска планина. Околностите на Банско са с отлично развита инфраструктура, предназначена да увелиич възможностите на града да се развива като най-модерния ски курорт на Балканите и в Югоизточна Европа.

До Банско се достига само за по-малко от 2 часа от самия център на София, столицата на България. В България скиорите имат уникалната възможност да избират за любим спорт сред отлично поддържаните писти на Пирин край Банско, които са на 150 км от свърхцивилизованите  съоръжения на Витоша почти сред София, на по-малко от 50 км от Родопи и Рила.

Преходът до Банско е по отлично поддържани пътища - на 56 km от Благоевград, на 145 km от Пловдив, 380 км от морето на Бургас – по-голямата част от времето по магистрала.

Зимният курорт има стара слава на едно от най-добрите места за развлечения през зимата, известно на Европейците. Българите използват всеки почивен ден, за да изпълнят улици, лифтове и писти. Особена гордост за курортното градче е фактът, че все повече туристи от съседни държави го уважават, и не пропускат ваканция, в която да не запълнят множеството хотели, заведения, спа центрове, и естествено да станат част от веселата суматоха

Банско е град с богато историческо и културно минало. Всяка къща е свидетел на израстването на велика личност. Неофит Рилски, поетът Никола Вапцаров, Паисий Хилендарски са три имена, Лазар Тодоров Герман - Голев, Тома Хаджиикономов Вишанов - Молера, Марко Георгиевич Везьов.

Разходката из Банско е като връщане в миналото, каквато предоставят само местата с наситена интелектуалност. Загадъчни предмети надничат през прозорците, причудливи, издаващи звуци метални и дървени хлопала са по вратите. Къщите са еднакви и различни.

Хората на Банско са гостоприемни – щом го поздравиш и спират, за да те питат „Ти на кого беше?“ J) и продължават усмихнато да те гледат, все едно се опитват да разпознаят в теб свой отдавна загубен приятел.