Ски Банско

Ски‎, сноуборд‎, спортни шейни‎, бой със снежни топки, други причудливи зимни спортове, които само краткотрайният сняг може да сътвори.

Край Банско са оформени повече от 70 км обезопасени ски писти както за начинаещи и аматьори, така и за професионалисти в съотношение - 30% за начинаещи скиори, 45% за напреднали в ски спорта, 25% за опитни и професионални скиори.

2560 м е най-високата точка на ски комплекса на Банско, а най-ниската - 1000 м. Почти 100% от трасетата на ски-пистите са оборудвани с професионални машини за изкуствен сняг. Последното прави Банско перфектен ски курорт от началото на декември, почти до средата на май. 

Спа хотел ПЕРУН, с близостта си до ски пистите и кабинковия лифт, със своето казано с жива игра е отличен избор както за зимна, така и за спа почивка.

Интересна и полезна за скиорите е следната информация: ски писти около Банско: Банско, Бъндерица, Плато 1, Балканиада, Шилигарник 1, Тодорка, Стара писта, Юлен, Томба, Шилигарник 2, Плато 2, Стражите, Църна Могила, Чалин валог 2, Чалин валог 1, Ски път 1, Ски път.

Ски писта Банско се обслужва от кабинков лифт

Пускането по тази 7 километрова писта е истинско удоволствия – приятно пътешествие сред заснежени гори. Ски писта Банско, известна още като ски път Банско, свързва Бъндеришка поляна с първата станция на кабинковия лифт. Трасето на пистата е добро и за начинаещи скиори и сноубордисти, и за напредналите скиорите.

Бъндерица е ски писта със средна трудност и обслужвана от с 4-седалков лифт. Бъндерица започва от 2560 м надморска височина и има възможности за продължение – писта Тодорка, ски писта Балканиада и ски писта Томба. Балканиада е средно трудна с 3-седалков лифт, на която се провеждат състезания.  Тодорка също е считана за средно трудна с 3-седалков лифт, но е разделена на два участъка – горен със средна трудност, а нисък участък, подходящ за начинаещи и неопитни скиори.

Томба е трудна писта, обслужвана от 4-седалков лифт. Предназначена е както за опитни скиори и сноубордисти, така и за професионалисти. Спускането е с много адреналин. 
Directory.bg, Amidalla Search Engine - Suchmaschine